Söndag 3 januari: Det kliar i deras öron

Läs 2 Tim 4.

Paulus är väldigt tydlig här, och han framhäver att han menar allvar (som om han inte menade allvar i sina övriga förmaningar): Predika ordet, träd fram i tid och otid. Det är ord och inga visor. Vi har ingen tid att förspilla, människor behöver få höra evangeliet, de behöver få höra din berättelse, varför du har valt att vara kristen, vad Jesus gjort för dig. Därför att de behöver bli räddade.

Det Paulus profeterar om i verserna 3–4 är något som vi kan känna igen i vår tid. Människor står inte ut med den sunda läran, de vill hitta sina egna sanningar, det som passar dem själva, ”så som det kliar i deras öron att få höra”.

Kristendomen är ingen religion som främjar egot eller som hjälper oss att förverkliga oss själva. Men det är en relation till den som är den enda sanningen, som känner och älskar var och en av oss och som vill att vi ska vara med honom i evigheten.

Denna vecka läser vi ur Första och Andra Timotheosbreven. Faktatexten och reflektionerna är skrivna av Sofie Siverman, projektledare för insamling, EFS.