Daglig bibelläsning

Det är nog väldigt olika hur ofta vi öppnar vår Bibel och vad vi förväntar oss när vi gör det. Livet är fullt och går så fort att många upplever det svårt att hitta tid och ro. Kanske finns även en tröskel till ordet när gäller språk och förståelse.

För andra har Bibeln alltid varit en daglig kamrat genom livet. Där man funnit vägledning, utmaningar och tröst.

Detta år vill vi uppmuntra dig att öppna Bibeln oftare, kanske till och med varje dag. Därför är vi med i satsningen, anta utmaningen (se nedan).

Gud vill vara vår samtalsvän, vår vägvisare, utmanare och den famn vi söka tröst och kraft i.

Ett sätt för honom att vara allt detta är genom sitt ord!

Tre grundläggande tips för daglig bibelläsning:

  1. Bestäm en tid: Detta behöver du sätta dig och göra själv, alla liv ser så olika ut. När vill du prioritera att lägga tid på bibelläsning? Morgon, lunch, kväll? Sätt en liten påminnelse på din telefon.
  2. Följ en bibelläsningsplan: Till din hjälp finns otaliga bibelläsningsplaner. Här nedan slår vi ett slag för följande två nya satsningar för i år:
  3. Låt en anteckningsbok bli din Bibels följeslagare. Här kan tankar, reflektioner, frågor och böner som växs i mötet med texten få ta form och uttryck. Boken blir snabbt en skatt att bläddra tillbaka i.

Bibelårets bibelblogg

Här är tanken att under året öppna var och en av Bibelns 66 böcker och låt dem tala in i våra liv. Varje vecka har en bok i fokus (ibland flera små) och innebär läsning av 1–2 kapitel varje dag följt av en reflektionsfråga att bära med sig in i sin dag, sina samtal, till cellgrupper/bönegrupper/tonårsgrupper och så vidare. Bloggen skrivs av olika bibelälskare i EFS som också har andra uppdrag som bibellärare, distriktsföreståndare och missionärer.

Bibelläsningsplanen finner du under en egen flik. Den finns längst till höger. Här kan du klicka först på bokens namn och få lite bakgrundsfakta och teologiska nycklar till boken. Sen klickar du bara på veckodagen och då kommer dagens läsning upp ( samt länk till läsningen på bibeln.se om du vill läsa direkt i datorn eller inte har din egen Bibel tillgänglig). Skulle du vilja följa en viss bok eller ta det i en annan takt så kommer man hela året åt alla upplagda texter. Förhoppningen är att efter året kunna sammanställa alla inlägg till en enkel bok så att den kan användas även andra år och på andra sätt.

Bibelläsningsplanen hittar du också här. Den är en del av satsningen…

Anta utmaningen

Haka på satsningen Anta utmaningen som anordnas av Bibelsällskapet som även de har ett Bibelår i år!

Här kan du välja olika spår och vår bibelläsningsplan/blogg finns med under kvartsspåret. (Känn dig naturligtvis fri att välja något av de andra spåren). Du antar utmaningen genom att anmäla dig på www.antautmaningen.se, det finns även en facebookgrupp kopplad till utmaningen och bloggare i varje spår.